Ősi Erő

Magyarázat egy elnevezésre

2015-ben kezdtem el használni ezt a kifejezést, hogy „Ősi Erő”. Ezt találtam ki, hogy kifejezzem a Tudatos Teremtő Energiát, ami maga a Mindenség.

Úgy gondolkodtam, hogy a világon élő sok-sok ember különböző hitekkel bír, és így más-más megfogalmazásban fohászkodik, vagy épp másféle igézeteket használ:

 1. Vannak, akik Istenben hisznek, s hozzá imádkoznak kéréseikkel.
 2. Vannak, akik szentekhez fohászkodnak.
 3. Vannak, akik több istenben bíznak, s kívánságuk szerint választják ki az odaillő istenséget, aki kérésüket teljesítheti.
 4. Hasonlóak ehhez a Wicca vallás hívei, akik az Istenben és az Istennőben hisznek.
 5. Aztán vannak, akik az angyalok segítőkészségében bíznak, s őket hívják meg teremtő társuknak.
 6. Számtalan vallás számtalan segítő lényt ismer, akiket meg lehet kérni, hogy teljesítsék kívánságaikat.
 7. Sokan vannak olyanok is, akik nem hisznek egyetlen vallásban sem, s ódzkodnak az Isten kifejezéstől. Ugyanakkor hisznek egyfajta „teremtő energiában”, vagy épp az Univerzum teremtő erejében.
 8. Manapság nagyon elterjedt a pozitív gondolkodás teremtő erejében bízni, s azzal elérni célokat.
 9. És végül akadnak olyanok is, akik egyik eddig említett hitet sem vallják magukénak, hanem saját belső teremtő erejükben hisznek.

Mikor mindezt így végiggondoltam, megjött az ihlet, s rájöttem, hogy az „Ősi Erő” kifejezés mindenkinek jó lehet.

 1. Isten mi lehetne más, mint a tudatos „Ősi Erő”, aki mindent megteremtett.
 2. A szentek is egyfajta „Ősi Erő” képviselői, hiszen már oly régóta támogatják az embereket.
 3. A különböző istenségek, mint a hinduizmus istenei vagy a görög, a római, a kelta vagy egyéb istenek mind-mind egy-egy „Ősi Erő”.
 4. A Wicca Istene és Istennője szintén az „Ősi Erő” női és férfi megnyilvánulása.
 5. Az angyalok, mint Isten „katonái” vagy segítői, szintén az „Ősi Erő” birtokosai.
 6. Minden vallás és mítosz teremtő erejű lényei az „Ősi Erő” kinyilvánítói, mert ha nem lennének azok, akkor hogyan is teremthetnének meg híveik számára bármit is.
 7. Akik úgy gondolják, hogy az Univerzum teremtő erővel bír, az sem lehet más, mint az „Ősi Erő”, hiszen az Univerzum létünk alapja, kiindulópontja. És a „teremtő energia”, ami a világmindenséget alkotja, szintén csak egy „Ősi Erő” lehet, hiszen általa létezik minden.
 8. Az, aki a gondolatok erejében hisz, „tudja”, hogy semmi nem létezik a világban, ami ne színtiszta gondolatként létezett volna először. A gondolat tehát, a teremtés első szintje, s ezért nyugodtan azonosítható az „Ősi Erő”-vel.
 9. És akik a saját belső teremtő erejükben bíznak, biztosan tudják, hogy ez a bennük lévő erő örökké való, tehát nem más, mint maga az „Ősi Erő”.

Remélem, ez a magyarázat elég kielégítő ahhoz, hogy bármiben is higgy, nyugodtan használd az „Ősi Erő” kifejezést anélkül, hogy úgy éreznéd, hűtlen lettél a saját hitedhez vagy elképzeléseidhez.

Mutass többet
Ajánlom figyelmedbe!
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
error: A tartalom védett!