Ezért és ekkor lettünk csupaszok

TTE válasza a "Mióta és miért csupasz az ember?" kérdésre

Tudós részeim keresik a választ, de semmi bizonyíthatót vagy logikusat nem találtak még e kérdésre:

Mióta és miért csupasz az ember?

Pedig a válasz roppant egyszerű! Homo sapiensként akkor vált feleslegessé a testünket vastagon borító szőrzet, amikor elkezdtük „ruhával ékesíteni” azt. Azaz, már voltak eszközeink az elejtett állat megnyúzásához és elkezdtük a bundájukat magunkra aggatni.

Ennek oka pedig az volt, hogy kiválóságunkat kifejezzük társaink előtt. Sőt! Megmutassuk elődeinknek – más emberfajoknak is -, hogy mások vagyunk mint ők.

Már őseink kétlábra állásával is megnyilvánult az a tulajdonságunk, hogy fontos számunkra megmutatni azt, hogy különlegesek vagyunk, mások, mint a többi emlős állat. Sokáig ez elegendő volt különbözőségünk kifejezésére, de amint akadt egy új lehetőség, éltünk vele. Az elejtett állatok bundájával kezdtük beborítani a testünket. Eleinte csak az a vadász viselt szőrmét, amelyik elejtette az állatot. Aztán amikor egyre több lett a „bunda”, a csapat tagjai is magukra öltötték.

Persze ez az új szokás még újabb különbségtételi lehetőséget adott, hiszen a „ruha” lekoptatta a szőrt rólunk. Így még inkább mássá váltunk, mint szőrös elődeink. Minél nagyobb felületen borítottuk be szőrmékkel a testünket, annál csupaszabbak lettünk alatta. Így aztán hamarosan szükségünk is lett arra, hogy „ruhát” készítsünk magunknak. Különösen fontossá vált ez akkor, amikor Afrikai szülőhelyünkről hidegebb éghajlatú tájakra vándoroltunk.

Ennyi az egész.

Mutass többet

TTE

Tudatos Teremtő Energia - Kell ezt magyarázni? VAGY Jobban tetszene az Ősi Erő elnevezés? Arról van magyarázatom. Itt olvashatod el: https://evoter.hu/osi-ero/
Ajánlom figyelmedbe!
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
error: A tartalom védett!