Hány dimenzió létezik?

Válasz egy kimaradt kérdésre...

Néhány kérdést kihagytam a könyvből, mint például ezt, ami arról szól, hogy hány dimenzió létezik. A válasz rá elég rövid. Ezért úgy gondoltam inkább ide teszem:

 

Drága tudós részeim imádnak dimenziókban gondolkodni. Nem elégszenek meg azzal, ami van, azaz a harmadik dimenzióval (mintha lenne első, vagy második…). Náluk 4, 5, 6 és még több is van a “feltételezéseikben”, amire alapozva tudományos megállapításokat számolnak ki. 

Miért? Nincsen több dimenzió? Valamikor úgy tanultam az iskolában, hogy az első dimenzió a pont vagy vonal, a második dimenzió a sík és a harmadik az, amiben élünk, ahol már van – szélesség és a hosszúság mellett – magasság is. Ez nem így van?

Valójában nem. Csak az általad 3 dimenziónak magyarázott valóság van. A többi csak matematika vagy rajzfilm. 

Amikor ilyen dolgok jönnek elő, mindenki kikerüli azt a tényt, hogy nem csak a nagyság, a kiterjedés végtelen, hanem a kicsiség is. Minden pontnál létezik kisebb pont. Azért, mert nem látjuk, még van. 

Szóval hagyjuk a dimenziókat a matek és a fizika világában, ahol a tudóskodni vágyó részeim ezek segítségével igyekeznek magyarázatot találni olyasmikre, amiket nem értenek. Lásd a 4. dimenziót, amit téridőnek hívnak. Ezzel azt mutatva, hogy az idő egy létező valami, holott csak egy fogalom. Mértékegységei vannak, melyekkel kifejezzük a mennyiségét, de mindez csak arra való, hogy követni tudjuk, hogy valamely folyamat meddig tart illetve milyen sorrendben történtek egyes mozzanatai. 

Ha létezne idő és megállíthatnánk, az a mindenség működését állítaná meg, ami ezáltal megszűnne létezni.

Mutass többet

TTE

Tudatos Teremtő Energia - Kell ezt magyarázni? VAGY Jobban tetszene az Ősi Erő elnevezés? Arról van magyarázatom. Itt olvashatod el: https://evoter.hu/osi-ero/
Ajánlom figyelmedbe!
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
error: A tartalom védett!