Rólam

Hadházi Zsuzsanna a hivatalos nevem. Mágia teoretikus és életszerész vagyok, valamint a „Sorsfordító stratégiák” című könyv szerzője.

Mit érdemes tudnod rólam, hogy értelmezhető legyen ezen weboldalam?

2019. április 11.-én megjelent bennem néhány felettébb érdekesnek tűnő mondat, amit azonnal le kellett jegyeznem. Így kezdődött:

Hogyan születtem és mikor?

Nem tudom.

(Itt a folytatás: https://evoter.hu/ebredes/ )

Közel egy hónapig újra és újra átolvastam ezeket a sorokat, egyre inkább érezve mindazt, ami a hátterében van. Majd tollat ragadtam, és elkezdtem írni a folytatást. Volt, hogy naponta jöttek az újabb impulzusok (másként nem tudom nevezni mindazt, ami bennem megjelent), és sokszor hosszabb szünet következett.

Nagyon nehéz volt (és most is az) szavakba öntenem olyasmit, amihez nem értek és talán senki sincs, aki minden részét érthetné egy ilyen „történetnek”. Pontosan tudtam, hogy a dolgok lényege nem más, mint hogy az evolúció valós, de egy Tudatos Teremtő Erő fejlődésével együtt zajlott, akinek az öntudatra éberedése által jött létre minden.

Az evolúció szó értelmezése itt nem csak az élővilág fejlődéselmélete, hanem a Mindenség létrejöttének folyamatát jelenti, ami egyben a Tudatos Teremtő Erő kiteljesedése is.

Sokszor ujjongtam, hogy megvan a tudomány hiányzó láncszeme, majd kétségbe estem, mert nem vagyok sem csillagász, sem fizikus, sem biológus, hogy a megfelelő formában tudjam átadni azt a tudást, melyet érzés szinten jól tudok már. Hiszen hogyan is magyarázhatnék meg olyasmit, amire nincsen valódi magyarázat, legfeljebb csak „belemagyarázás”?

Így leálltam az írással. Nem csak ezért, hanem annak okán is, hogy olyan gondolatok születtek bennem, melyeket szó szerint nem mertem leírni. Összezavarodtam.

Fél éves hallgatás után aztán úgy döntöttem, hogy megcsinálom ezt a weboldalt. Elkezdtem anyagokat gyűjteni, melyek bemutatják, hogyan is gondolkodunk manapság a mindenség és az élet keletkezéséről.

Közben újabb impulzusok jönnek, kérdések és válaszok, melyek érdemesek arra, hogy eljussanak minden érdeklődőhöz. Igyekszem a tőlem telhető legjobban megfogalmazni és lejegyezni őket, hogy mielőbb közkinccsé tehessem.

Háttérsztorim, ha érdekel:

1999 óta sokan ismertek meg Susi Diamond-ként, és néhány évvel ezelőtti névváltoztatásom óta jónéhányan tudják azt is, hogy a személyi igazolványom szerint Hadházi Zsuzsanna a hivatalos nevem. Leginkább azt kedvelem, ha Susinak (ejtsd: Szuzinak) szólítanak, de hallgatok a Zsuzsa vagy Zsuzsi névre is. 🙂

Világ életemben a tanítás állt hozzám a legközelebb. Már 4-5 évesen is csak arra használtam a babáimat, hogy sorba ültettem őket az ágyon, és én voltam a tanító nénijük. Hogy honnan szedtem az ötletet, azt magam sem tudom, hiszen még óvodába sem jártam. Ez valami olyasmi lehetett nálam, mint amikor már felnőttként kitaláltam, hogy önismereti tréner leszek, pedig fogalmam sem volt milyen egy tréning, mert akkor még nem vettem részt egyszer sem ilyen típusú képzésen. De olyan erőteljesen hatott rám ez az ötletem, hogy elmentem egy iskolába, és megtanultam. Így lettem önismereti tréner.

Ha jól belegondolok, a pszichoterápia is így tört be az életembe. Sok reklám között a kezembe akadt egy kis cetli, hogy tanfolyam indul, „A pszichoterápia művészete” címmel, s azonnal tudtam, hogy ott a helyem. Pedig sosem szerettem igazán tanfolyamokra járni, mert jobban kedvelem az önálló tanulást. De mindazt, amit végül ott megtanultam egy remek pszichoterapeutától, azt semmilyen könyvben sem találhattam volna meg.

Sok kis ilyen „véletlen” történés övezi életemet.

Összességében közel 25 éve foglalkozom azzal, hogy boldogabban élni segítsek a hozzám fordulóknak. Eleinte önismereti trénerként, majd – a fenti „véletlenekhez” hasonló okokból, a mágia világába áttérve – jósnőként és boszorkányos praktikák közvetítőjeként is.

2004 februárjában nyitotta meg kapuit első internetes oldalam, a bosziplaza.hu, ami mind a mai napig sok érdeklődőt vonz. Emellett nem sokkal később készítettem egy blogot is, ami a 21.századi boszorkányság hirdetését tűzte ki céljául, mert a többséggel ellentétben nem a régi mágikus praktikákat művelem, hanem ezeket vegyítem a tudományos felfedezésekkel, a mai szellemmel is. Ezért is neveztem el magam „mágia teoretikusnak”, ahelyett, hogy elfogadtam volna, hogy boszorkányként tekintsenek rám.

Mivel legtöbben szerelmi problémákkal kerestek fel, 2013-ban megalkottam a hogyanszerezzemvissza.hu weoboldalt és a Szeresd vissza! programot, hogy a szerelmi kötésnél hatásosabb megoldást ajánlhassak az érzelmi fájdalmaikkal küzdő embereknek.

Ezen program résztvevőinek nehézségei mutattak rá olyan szemléletmódbeli problémákra, melyek arra késztettek, hogy 2015-ben megírjam a Sorsfordító stratégiák című könyvemet, melynek előfutára A játékos élet 10 szabálya. Ezen műveim célja, hogy egy olyan új szemléletet mutassak olvasóimnak, amelynek elsajátításával kellemesebbé, boldogabbá, de akár sikeresebbé is válhat az életük. A módszereim egyszerűek, bárki könnyen elsajátíthatja őket, ha hajlandóságot mutat némi hasznára váló változtatásra a gondolkodásmódjában.

A tanításaim mindig arra inspirálnak, hogy magad tudd megoldani az életedben felmerülő problémákat, s ne legyen szükséged később is a segítségemre. Legalábbis ugyanabban a témában ne! Tudod, ahogy a mondás is mondja: „Nem halat adok, hanem megtanítalak halászni.” A „Sorsfordító stratégiák”-kal nem csak egyetlen, hanem életed valamennyi területén.

Amit még fontos tudnod rólam:

 • Hiszek, az érzelmekkel megtámogatott gondolatok erejében, saját teremtő képességünkben.
 • Hiszem, hogy egy vagyunk, s hogy a világunk pontosan azt tükrözi, ami bennünk van.
 • Hiszem, hogy az élettől nem kapunk mást csak csodákat, még akkor is, ha olykor nem tűnnek annak.

Azaz egy olyan valaki vagyok,

 • aki nem sorolható általános kategóriákba, mert a sajátos útját járja.
 • Valaki, aki kialakított önmagának egy világképet, amit folyamatosan finomít.
 • Egy tanítvány, aki állandóan tanul. Nem csak képzi magát, hanem figyel és minden emberrel való találkozását tükörként használja, hogy még többet megismerhessen magából.
 • Egy gyermeki lélek, aki naponta képes újra és újra rácsodálkozni erre a csodálatos világra.
 • Egy ember, akinek fontos, hogy megossza felfedezéseit, és ezzel segítsen, hogy mások is több örömet találjanak az életükben.
 • Egy tanító, aki meghallgat, igyekszik megérteni és hozzásegíteni ahhoz a másikat, hogy az saját magából előhozza a megértést.
 • Egy mester, aki nem akar piedesztálra állni, hanem másokat szeretne mesterré tenni és a magasba emelni.
 • Valaki, aki abban találja a legtöbb örömet, ha olyasmit adhat, amitől a másik rátalál saját útjára, és boldogabban él, mint azelőtt.

Egyik kedvenc idézetem, Viktor E. Frankl: Mégis mondj igent az életre című művéből való:

„Egy embertől mindent el lehet venni, kivéve egyetlen dolgot:
hogy maga döntse el, hogyan viselkedik egy adott helyzetben,
hogy maga válassza meg, milyen a hozzáállása.”

'Fel a tetejéhez' gomb
error: A tartalom védett!